A faktoringról általánosan

Mit jelent a faktoring?

Vállalkozások közötti, hosszabb fizetési határidejű (8-360 nap) számlaköveteléseket vásárolunk meg, illetve kifizetjük azok leigazolt teljesítéssel rendelkező ellenértékének általában 80%-át a számla kiállítójának, vagyis ügyfelünknek. A vevő a számla összegét a Faktorhoz teljesíti, melyből az általunk elutalt előleg és a költségek levonása utáni fennmaradó részt elutaljuk ügyfelünknek.

 

Miért jó?

Azért, mert pénzed jelentős részéhez a számla kiállítását követő egy-két napon belül hozzájutsz, mellyel szabadon rendelkezel, biztosítva ezzel a folyamatos kiszámítható működést.

 

Hogyan működik?

Finanszírozás: A faktor a követeléseket bruttó értéken vásárolja meg. A számlaérték jelentős hányadát előre kifizeti, a fennmaradó összeggel pedig - a költségek levonása után - a vevő fizetésekor számol el.

Követelésbiztosítás: Általában a követelésállomány 80%-ig vállalunk garanciát, ha a vevő nem fizet.

Követelésállomány nyilvántartás: E szolgáltatásunk körébe a vevőanalitika vezetése, követelések nyilvántartása, statisztikák készítése és a késedelmi kamat kiszámolása tartozik. Kimutatásainkat ügyfeleink naprakészen az interneten követhetik nyomon.

F@ktoring –Net

Beszedés: Figyelemmel kísérjük a számlák lejáratát, rendszeresen küldünk fizetési felszólításokat, igény esetén peresítünk, továbbá szakmai tapasztalatainkkal segítjük a vitás ügyek rendezését.  

Miért minket válasszon?

A több, mint 20 éves MagNet Bank faktoring osztályán dolgozó munkatársaink több, mint 10 éves faktoring és pénzügyi tapasztalattal rendelkeznek. Csapatunk nagy hatékonyságú szakemberekből áll, folyamataink automatizáltak, a gyorsaság és rugalmasság jellemez bennünket professzionális problémamegoldó képességgel.

 

Döntési mechanizmusunk egyszerű, egy-egy ügyletről napokon belül döntés születik.

Üzlet és megoldás orientáltak vagyunk

Azt nézzük, hogy miért IGEN!

Csapatban dolgozunk

Ügyfeleink sikere a mi sikerünk

Kinek ajánljuk?

Vállalkozás mérete szerint

Kezdő- és kisvállalkozásoknak

Közepes méretű vagy több éve működő vállalkozásoknak

Nagy forgalmat bonyolító vagy többéves komoly vevőkapcsolattal rendelkező vállalkozásoknak

Nagyvállalatoknak

 

Tevékenység szerint

•    kereskedelem területén működnek (élelmiszer, csomagolóanyag, ruházat-textil, vegyszer, kozmetika, háztartási cikkek, tartós fogyasztási cikkek, ajándék, ital, üzemanyag-adalék, stb.)

•    gyártással foglalkoznak

•    munkaerő kölcsönzési tevékenységet végeznek

•    épületüzemeltetéssel, karbantartással foglalkoznak

•    őrzés-védelemmel foglalkoznak

•    személyszállítással foglalkoznak

•    fuvarozási feladatokat látnak el

Kapcsolat

MagNet Faktoring Üzletág

Telefon: 06-1-327-02-90

Telefax: 06-1-327-02-99

E-mail:

faktor.info@magnetbank.hu 

faktor.sales@magnetbank.hu